Βιογραφικό

Αιμιλία Βέντα

Μεγαλωμένη στην Γερμανία, στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγκάρδης, από την παιδική της ηλικία ξεχώριζε για την καλλιτεχνική της φύση αφού συμμετείχε σε τοπικές χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα από ελληνικούς συλλόγους ή γερμανικούς φορείς.

Ξεχώριζε και για τις υποκριτικές της ικανότητες, αφού πάντα κατείχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις εκάστοτε εκδηλώσεις. 

Εξοικειωμένη με την σκηνή και ενώ όλοι οι διδάσκοντες της την προέτρεπαν να ακολουθήσει τον δρόμο της τέχνης, εκείνη ακολούθησε μια άλλη επιστήμη στο νησί των Φαιάκων, όπου και ήρθε επαγγελματικά πλέον σε επαφή με το τραγούδι.

Σπουδάστρια πλέον στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δημιούργησε φίλους του τμήματος μουσικών σπουδών,  άρχισε να πειραματίζεται με το τραγούδι και σε ηλικία είκοσι ετών συνεργάζεται με μουσικό κιθαρίστα. Δημιουργούν το συγκρότημα just 2, με ξένα τραγούδια της μουσικής σκηνής, τα οποία τα ερμηνεύουν σε διάφορες μουσικές σκηνές, ξενοδοχεία και beach bar κατά την θερινή περίοδο για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

Κοινωνική και δραστήρια προσωπικότητα, μετά το πέρας των σπουδών της και επιστρέφοντας στην γενέτειρα της την Θεσσαλονίκη, επισκέπτεται το ωδείο Βορείου Ελλάδος και λαμβάνει μαθήματα ορθοφωνίας και τοποθέτησης φωνής, τα οποία συνεχίζει ακόμη και σήμερα ιδιωτικά.

Σταμάτησε για ένα διάστημα και αφιερώθηκε στην οικογένεια, αλλά τα πολιτιστικά δρώμενα δεν εγκαταλείφθηκαν ποτέ. Ασχολήθηκε με συλλόγους και σωματεία της περιοχής, συντονίζοντας και οργανώνοντας συναυλίες με γνωστούς και όχι καλλιτέχνες έως και σήμερα, αφού αποτελεί την κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα. Παράλληλα συμμετέχει σε τοπικό σχήμα όπου αποτελεί την πρώτη φωνή του συγκροτήματος, με μαέστρο της τον Σταύρο Καραμάνη.

Έχει συνεργαστεί με ποικίλα τοπικά σχήματα της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Με τον γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Λέκκα βρέθηκε στην σκηνή το καλοκαίρι του 2022 ερμηνεύοντας το «χαρικλάκι» και συνοδεύοντας τον γνωστό καλλιτέχνη φωνητικά.

Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και να τραγουδάει σε διάφορες σκηνές.

Την χειμερινή περίοδο 2022-2023 μπορούμε να απολαύσουμε τις ερμηνευτικές τις ικανότητες, στο “Αρχοντικό Λιάμας”, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Κυνηγώντας τα όνειρα της, προσβλέπει σε συνεργασία και προετοιμασία μίας δισκογραφίας, η οποία αναμένεται στο μέλλον.

Scroll to Top